ISRB 2024/05 CSRD для компаній з країн, що не є членами ЄС (оновлено станом на 11 вересня 2024 року)

BDO аналізує корпоративну звітність зі сталого розвитку для компаній з країн, що не є членами ЄС. Міжнародний бюлетень зі звітності зі сталого розвитку 2024/05 оновлено станом на 11 вересня 2024 року. 
 
Директива ЄС про корпоративну Звітність зі сталого розвитку (CSRD) набуває чинності для багатьох компаній у 2024 році, а для деяких компаній — пізніше. Сфера дії CSRD поширюватиметься на багато груп за межами ЄС, що матиме значний вплив, зокрема вимогу застосовувати європейські стандарти звітності зі сталого розвитку. Для груп з країн, що не входять до ЄС, дуже важливо визначити, чи будуть вони зобов’язані звітувати згідно з CSRD.

Бюлетень BDO ISRB 2024/05 узагальнює правила визначення сфери застосування CSRD, що застосовуються до груп країн за межами ЄС, і був оновлений для відображення роз’яснень, наданих у відповідях на поширені запитання щодо CSRD, опублікованих Європейською Комісією 7 серпня 2024 року.

BDO в Україні надає послуги з розробки ESG-звітів, допомагаючи компаніям підготувати звітність. Це необхідно для забезпечення прозорості та відповідності міжнародним стандартам, що особливо важливо для компаній з країн, що не є членами ЄС, але на які поширюються нові вимоги. 

Звертайтеся до нас для отримання професійної допомоги у підготовці звітів відповідно до європейських стандартів сталого розвитку! 

Детальний огляд матеріалу доступний англійською мовою. 

Джерело: BDO Global

Основний контакт

Анастасія Скок

Анастасія Скок

Керівник відділу ESG
personView bio