Ландшафт глобальних ризиків 2024

Антикрихкість: ризик як рушій успіху

Чи є прийняття «антикрихкого» підходу до ризиків ключовим кроком до процвітання в умовах дестабілізації та волатильності? Чи властиве «антикрихке» мислення Вашій організації?
 
Ландшафт глобальних ризиків 2024 демонструє, що майже половина світових бізнес-лідерів вважають – їхні організації вже застосовують антикрихкий підхід до ризиків. Проте лише 7% заявили, що їхні організації «привітні до ризиків», і лише 19% вказали, що є вельми проактивними в управлінні ризиками. Чи існує розрив між прагненням до антикрихкості та реальністю? Завантажте цьогорічний звіт «Ландшафт глобальних ризиків», щоб дізнатися більше.

Антикрихкі організації є не лише стійкими, вони навіть розвиваються та процвітають, зазнаючи стресів та ризиків. Вони шукають нові можливості у нестабільності та прагнуть перетворити ризик на конкурентну перевагу. В умовах, де економічні, геополітичні та політичні ландшафти, здається, майже постійно змінюються, подібне проактивне мислення може стати ключем до стійкого довгострокового успіху.

У Звіті «Ландшафт глобальних ризиків» також досліджується відношення лідерів у сфері управління ризиками щодо низки нових ризиків сьогодення, таких як штучний інтелект (ШІ), геополітична напруженість і ланцюги поставок. Цього року звіт акцентує на швидкості змін у пріоритетах ризиків у відповідь на мінливий бізнес-ландшафт;
  • Регуляторні ризики піднялися на 14 позицій до № 1, ставши основним фактором занепокоєння для 37% респондентів, порівняно з лише 7% минулого року
  • Геополітична напруженість піднялася на три позиції до третього місця, на що вказали 26% респондентів
  • Кібер-ризики опустилися на п’яте місце, на думку 24% респондентів
  • Екологічні ризики опустилися на дев’яте місце, хоча, як стверджують лідери бізнесу, саме до них вони були найменш підготовлені в 2023 році.

Поради та ідеї, а також дані  
Звіт повниться інформацією та практичними порадами щодо управління волатильністю та ризиками за допомогою антикрихкої структури. Велику кількість даних та ідей, що містяться у Звіті «Ландшафт глобальних ризиків», можна використати як джерело інформації щодо Ваших процесів управління ризиками. 
 
Про Звіт «Ландшафт глобальних ризиків»
Звіт «Ландшафт глобальних ризиків» ґрунтується на опитуванні 500 керівників вищої ланки з Європи, Близького Сходу, Африки, Азії та Азійсько-Тихоокеанського регіону. В опитуванні досліджується їхній підхід до управління ризиками і те, як вони реагують на нові глобальні події, що загрожують їхньому бізнесу. Це вже дев’яте видання Звіту «Ландшафт глобальних ризиків».

У разі виникнення додаткових питань щодо управління ризиками або необхідності в консультації, будь ласка, звертайтеся до BDO в Україні. Ми раді допомогти Вам знайти оптимальні рішення для бізнесу та забезпечити його стійкість у будь-яких умовах.

Завантажте дані звіту «Ландшафт глобальних ризиків», доступний англійською мовою.

Джерело: BDO Global

Основний контакт

Віра Савченко

Віра Савченко

Директор виконавчий
personView bio