Новини корпоративного оподаткування

Випуск 70 - Травень 2024

З 1 січня 2024 року транснаціональні компанії, які засновують регіональні штаб-квартири в Саудівській Аравії, можуть скористатися 30-річним пакетом податкових пільг, включаючи звільнення від корпоративного податку та податку, що утримується.
 
На другому етапі федеральний бюджет Канади на 2024 рік підтверджує намір уряду запровадити глобальний мінімальний податок. Мальта перенесла директиву ЄС про мінімальне оподаткування у своє національне законодавство, а податкові органи випустили вказівки щодо заходів. Південно-Африканська Республіка очікує помітного збільшення надходжень від корпоративного податку внаслідок запровадження правил другого рівня. Щоб компенсувати будь-які негативні наслідки глобального мінімального податку, Сінгапур оголосив про новий інвестиційний кредит, що повертається, щоб заохотити компанії робити значні інвестиції в ключові сектори економіки та нові сфери зростання. Стовпець «Байти» містить оновлення Другої частини щодо Чеської Республіки, Данії, Естонії, Греції, Ісландії, острова Мен, Японії, Люксембургу, Польщі та Швеції.

Які види діяльності створюють оподатковувану присутність, продовжує залишатися неприємним питанням для країн у всьому світі. Уряд Колумбії опублікував вказівки щодо своїх правил значної економічної присутності, які застосовуються з 1 січня 2024 року. Трибунал в Індії постановив, що фізична присутність працівників або іншого персоналу в Індії є важливою для створення ПЕ, що надає послуги, а за відсутності віртуальних У відповідності до положень ПЕ про надання послуг у відповідній угоді про оподаткування послуги, що надаються дистанційно, не призводять до ПЕ віртуальних послуг в Індії. 

Огляд англійською мовою. Звертайтеся до нас у разі виникнення додаткових питань.

Джерело: BDO Global

Основний контакт